10 zone din municipiu vor fi modernizate

Social

Încep lucrările de amenajare a spațiilor verzi în 4 din cele 10 zone abandonate sau degradate, cuprinse în proiectul finanțat din fonduri europene, în valoare de 15.602.917,79 lei.

Primele lucrări încep în Cartier Brădet (Coada Lacului); Strada Viitorului; Cartier Dumbrava (Str. Victor Deleu) și Cartier Dumbrava (Str. Victor Deleu și Str. G. Dragalina). Urmează să fie demarate lucrările și în Cartier Meseș, str. Corneliu Coposu; Str. Oborului; Aleea Digului; Cartier Dumbrava (Str. S. Bărnuțiu); Cartier Brădet (Str. Ghe. Doja și B.P.Hașdeu și Zona Dispensar CFR 1 și 2

Investițiile propuse, adaptate la situațiile specifice din zonele vizate, cuprind: amenajarea de spații verzi; realizarea de accese și alei pietonale; împrejmuirea terenului;  realizarea instalațiilor privind sistemul de iluminat public; realizarea sistemului de supraveghere video; realizarea instalatiilor de apă, canalizare, sistem de irigații; racordarea la utilitățile publice a terenului (branșamente electrice, branșamente apă, branșamente telecomunicații), după caz; dotare cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, etc); dotare  cu echipamante  fitness și sport și dotare cu echipamente de joacă pentru exterior.

“Aceste investiții din fonduri europene înseamnă, de fapt, noi locuri de joacă pentru copii, precum și un ambient plăcut în care adoleșcenții și adulții să își petreacă timpul liber. Acest proiect, alături de toate celelalte despre care am mai vorbit reprezintă Fapte, NU Vorbe!”, Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.