Încep lucrările pentru modernizarea sistemului de iluminat public din municipiu

Social

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a semnat ordinul de începere al lucrărilor la proiectul de modernizare și extindere a sistemului de iluminat public din municipiul Zalău – etapa I. Astfel, începând de luni, 11 mai, constructorul va începe efectiv lucrările.

Pentru început, lucrările vor fi demarate pe străzile unde se execută investiții în cadrul proiectelor de mobilitate urbană – str. 22 Decembrie 1989, Simion Bărnuțiu și Gheorghe Doja, fiind cuprinse etapizat toate cele 22 de străzi din proiect.

Prin intermediul acestei investiții, pe 12 străzi vor fi demolați stâlpii existenți, vor fi instalați stâlpi noi, cu corpuri de iluminat echipate cu telegestiune și vor fi mutate în subteran rețelele aeriene; pe o stradă se va extinde sistemul de iluminat, iar pe 9 străzi se vor înlocui corpurile de iluminat cu altele, echipate cu telegestiune. De asemenea, prin intermediul proiectului se va realiza centrul de monitorizare al sistemului de iluminat public, 36,4 km de rețea va fi modernizată și extinsă, iar 32 de treceri de pietoni vor beneficia de iluminat îmbunătățit.

Proiectul în valoare de 23,099,159.17 lei este finanțat din fonduri europene nerambursabile prin POR axa 3.1C – iluminat public.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.