CODE Kids FEST 2020

Social

Biblioteca Județeană I. S. Bădescu – Sălaj organizează CODE Kids FEST 2020 – Târgul Județean de Știință și Tehnologie pentru copii, în data de 27 Octombrie 2020, orele 14:00-16:00, în format online. 
2020 este anul provocărilor, iar situațiile întâlnite ne-au demonstrat că activitățile pe care le derulăm la bibliotecă, și nu numai, depind într-o proporție uriașă de tehnologia avansată.
Acest lucru nu ne-a oprit, ci ne-a dat curajul să trecem peste obstacole, să ne adaptăm și să continuăm să #rescriemviitorulcopiilor.
Pentru a încuraja iubitorii de tehnologie și experimente ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică), pentru a crește gradul de educație și pentru a contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor din mediul rural și urban mic, Biblioteca Județeană I. S. Bădescu Sălaj, împreună cu Fundația Progress, au pregătit un nou format de eveniment:
CODE Kids FEST 2020 – Târg Online de Știință și Tehnologie pentru Copii.

Nouă proiecte din sfera științei și a tehnologiei, create de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, vor putea fi văzute la standurile virtuale din zona EXPO a târgului. Târgul Județean de Știință și Tehnologie reunește copii și bibliotecari din județul Sălaj, unul dintre cele 19 județe din România unde se desfășoară proiectul ”CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”.
Cu emoții, dar și curaj, copiii din cluburile „Ninja Coders” – Biblioteca Județeană Sălaj, „The Magic Coders” – Biblioteca Publică Mirșid, „Clubul Micilor Programatori” – Biblioteca Publică Bălan și „World of Codes” – Biblioteca Publică Carastelec sunt gata să le arate invitaților și membrilor juriului proiectele digitale la care au lucrat în acest an. Micii coderi sunt încrezători că aceștia sunt doar primii pași în programarea viitorului.
Alături de noi, și în acest an, vor fi: Echipa Brainstorms a Colegiului Tehnic A. P. Ilarian Zalău, Cercul de Informatică a Palatului Copiilor Zalău și Clubul de Informatică SB Cod al Școlii Gimnaziale „Simion Bărnuțiu” Zalău.  

”Târgurile de Știință și Tehnologie CODE Kids FEST 2020 încununează munca de doi ani a copiilor din cadrul proiectului CODE Kids. Au muncit mult, au petrecut peste 200 de ore în care au scris linii de cod, în care au lucrat la proiectele pe care le prezintă la acest târg. Merită să vedem în ce proiecte și-au investit creativitatea și cunoștințele tehnice, să le sărbătorim
evoluția și să-i sprijinim în continuare în procesul de învățare.” – Ovidiu Ana, manager de proiect CODE Kids
Deschiderea oficială a evenimentului va fi transmisă live pe pagina de facebook a bibliotecii județene Sălaj: https://www.facebook.com/bibliotecajudeteana.salaj/.
CODEKidsFEST Sălaj 2020 – Târgul Județean de Știință și Tehnologie pentru copii este organizat cu sprijinul Fundației Progress, Code Kids România şi Simplon România.
Persoane de contact:

Bodis Ottilia, bibliotecar, coordonator județean
Marian Mariana, bibliotecar, coordonator județean
www.bjs.ro
https://www.facebook.com/events/3699733106723605

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.