A fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea sistemului de iluminat public din municipiu, finanțat din fonduri europene

Social

Pe data de 13 decembrie, la sediul instituției, conducerea Primăriei Municipiului Zalău a avut o întâlnire cu Asocierea firmelor Neon Lighting SRL, U Light Kft, Best Ville.2000 Kft și SC Ago Proiect Engineering SRL. În cadrul întâlnirii a fost semnat contractul de lucrări cu finanțare din fonduri europene nerambursabile prin POR axa 3.1C – iluminat public, pentru proiectul ”Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Zalău. Etapa I”, în valoare de 20,9 milioane lei.

Prin intermediul acestui proiect va fi modernizat sistemul de iluminat public pe o lungime de 39,57 km, prin realizarea de rețele noi și înlocuirea aparatelor de iluminat. Toate aparatele vor fi echipate cu sistem de telegestiune pentru controlul și monitorizarea sistemului. Acest proiect cuprinde inclusiv investiții pentru iluminarea unor treceri de pietoni cu energie din surse regenerabile, respectiv cu panouri fotovoltaice.

De asemenea, odată cu implementarea acestui proiect, sistemul de iluminat va fi modernizat și eficientizat prin utilizarea aparatelor cu tehnologie LED, iluminatul public din municipiu va fi adus la valorile cantitative și calitative din prescripțiile naționale și internaționale și va fi atins obiectivul stabilit prin Planul de acțiune pentru energie durabilă, respectiv reducerea consumului de energie electrică și reducerea cheltuielilor pentru menținerea sistemului de iluminat public.

Sistemul de iluminat public care urmează să fie realizat prin acest proiect este un sistem modern, cu telegestiune și grad de iluminare suplimentat cu 50% pentru trecerile de pietoni. Finalizarea acestei investiții va rezolva încă o problemă din municipiu și vom aduce Zalăul mai aproape de standardele unui oraș european”, a transmis primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.