Patru unități de învățământ din municipiu, în proces de reabilitare cu fonduri europene

Social

Prin Programul Operațional Regional eficiență energetică clădiri publice, patru unități de învățământ din municipiu sunt în proces de modernizare. La finalul lucrărilor, aceste unități vor beneficia de anveloparea clădirii și refacerea finisajelor exterioare, modernizarea instalațiilor sanitare, termice și electrice, refacerea în totalitate a șarpantei, recompartimentări interioare pentru amenajarea grupurilor sanitare accesibile persoanelor cu dizabilități, refacerea finisajelor interioare, realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și refacerea trotuarelor de protecție.

     Stadiul de execuție al lucrărilor:

            Liceul de Artă “Ioan Sima”

   La această unitate de învățământ, lucrările sunt realizate în procent de 73,76 la sută. Au fost finalizate lucrările interioare și la acoperiș și s-a realizat termosistemul și tencuiala la corpul A. În momentul de față se execută termosistemul la corpul B. Valoarea proiectului este de 5.799.762,88 lei.

            Liceul Reformat “Wesselenyi”

   În momentul de față, lucrările sunt realizate în procent de 95,87 la sută. Lucrările de construcții sunt finalizate, urmează să fie finalizată și partea de dotări. Valoarea proiectului este de 3.629.941,38 lei.

            Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu”

   În cadrul acestei unități de învățământ au fost executate lucrări în procent de 30,69 la sută. Până în prezent, au fost finalizate lucrările la corpul C, la corpul B au fost finalizate lucrările de finisaje exterioare și terasele, iar în interior a fost montată tâmplăria, au fost executate instalațiile electrice și finisajele în procent de 90 la sută. La sala de sport au fost efectuate lucrări de instalații termice și sanitare. Valoarea proiectului este de 11.302.560,23 lei.

            Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae”

   Procentul de realizare al investiției este de 6,65 la sută. Au fost finalizate lucrările la acoperiș, iar în momentul de față se lucrează la instalațiile electrice și sanitare și se efectuează lucrări interioare la ultimul etaj. Valoarea proiectului este de 3.544.907,44 lei.

   “Având în vedere că în aceste unități de învățământ nu se desfășoară cursuri în această perioadă, se lucrează intens pentru avansarea lucrărilor de modernizare. Odată cu finalizarea investițiilor, a căror valoare totală este de peste 5 milioane euro, elevii vor beneficia de infrastructură școlară modernă, în care procesul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.