Actualizare- COVID – 19 – Sălaj

Social

Până astăzi, 20.03.2020, pe teritoriul județului Sălaj, a fost confirmată o singură persoană infectată cu virusul COVID – 19 (coronavirus), spitalizată ulterior.
De la ultima informare transmisă, nu au fost înregistrate noi cazuri de îmbolnăvire. Starea generală de sănătate a pacienților este bună.
Pe teritoriul Sălajului, 90 de persoane se află în carantină instituționalizată. Până la această dată, au fost prelucrate 90 de teste (Testarea 1) pentru persoanele carantinate pe raza județului Sălaj, toate având rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.
Alte 801 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare.
Cetățenii, autoritățile publice locale sau medicii de familie care au informații despre persoane care se întorc pe teritoriul Sălajului din zone roșii sau galbene de risc epidemiologic sunt rugați să sune și să transmită datele persoanelor posibil infectate cu coronavirusul COVID-19 doar la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la numerele de telefon:
Tel fix: 0260 661 277
Tel mobil: 0751 177 254
e-mail: dispecerat@isusalaj.ro

Persoanele care semnalează urgențe medicale sau persoanele care prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19, sunt rugate să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Informații ofciale pot fi obținute accesând și site-ul www.stirioficiale.ro
Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.