Au fost finalizate lucrările la blocul Astralis

Social

Joi, 5 decembrie, a fost demarată procedura de recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului “Transformare imobil bloc Silvania – Astralis în bloc de locuințe sociale, din municipiul Zalău”.

Principalele lucrări efectuate au constat în recompartimentarea spațiilor, refacerea în totalitate a instalațiilor electrice, sanitare și termice, reabilitarea fațadelor prin aplicarea unui sistem termoizolant, realizarea instalației interioare de gaz și racordarea la utilități, precum și înlocuirea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie din PVC.

Sursa de finanțare a acestui obiectiv de investiții este din fonduri guvernamentale, prin Ministerul Dezvoltării – program de construire locuințe sociale și bugetul local, valoarea lucrărilor fiind de 1.646.664,06 lei cu TVA.

În urma acestei investiții au fost realizate 16 apartamente, dintre care 13 cu o cameră, iar 3 apartamente cu două camere. După finalizarea recepției și a probelor de funcționare a instalațiilor de încălzire și apă caldă, se vor face demersurile necesare pentru închirierea locuințelor. Repartizarea acestora se va face conform criteriilor stabilite prin HCL nr. 367 din 28 noiembrie 2019.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.