Fapte, NU Vorbe

Social

În legătură cu solicitarea Grupului Consilierilor PNL Zalău, chiar dacă știm că aceasta este făcută în scop electoral, din respect pentru cetățeni facem următoarele precizări:

Având în vedere că gestionarea resurselor financiare este făcută de conducerea ACS Volei Municipal (club privat), care face obiectul unui dosar penal, ne abținem în acest moment de la emiterea unor păreri pe această temă.

Conducerea Primăriei Municipiului Zalău garantează că toate proiectele gestionate, inclusiv finanțarea sportului, se fac cu respectarea strictă a legislației în vigoare. De altfel, toate tipurile de cheltuieli sunt verificate anual de către Curtea de Conturi, tocmai pentru a nu exista abateri de la reglementările legale.

Singura măsură menționată în rapoartele Curții de Conturi au fost recuperarea sumei de 113.140 lei, finanțare din anul 2015, an în care liberalii conduceau Primăria Municipiului Zalău. Recuperarea acestei sume se face eșalonat, conform HCL nr. 360 din 23.11.2017.

Facem încă odată precizarea că principalele preocupări ale conducerii Primăriei Municipiului Zalău sunt protejarea sănătății populației, sprijinirea mediului de afaceri și continuarea proiectelor de dezvoltare a municipiului.

Vă solicităm public, domnilor consilieri, să cereți guvernului PNL să nu mai blocheze proiectele depuse de noi, proiecte care înseamnă creșterea calității vieții în comunitatea noastră.

Iată câteva:

– varianta de ocolire a Municipiului Zalău

– reabilitarea Platoului de Marmură

– pietonizarea str. Unirii

– reabilitare DJ 191C – str. T. Vladimirescu, str. Porolissum, str. Bujorilor, str. Moigradului, str. Cetății

– amenajarea de spații verzi pe imobile abandonate sau degradate, etapa II

– modernizarea și extinderea iluminatului public, etapa II.

Pentru noi este important ca în urma noastră să rămână lucruri utile pentru comunitate, iar ceea ce am reușit până acum în dezvoltarea orașului și proiectele promovate în acest sens înseamnă Fapte, NU Vorbe!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.