Ziua Mediului este în fiecare zi!

Social

Primăria Municipiului Zalău și Asociația RoRec, alături de operatorul local partener organizează în luna iunie o acțiune specială de colectare a deșeurilor electrice. Aceasta face parte dintr-o amplă campanie organizată cu ocazia Zilei Mediului în peste 20 de județe din țară.

În Zalău, programul de colectare se desfășoară între 1-15 iunie prin Serviciul de preluare a comenzilor de ridicare a deșeurilor electrice de la domicilii și sedii de firme sau instituții.

Cetățenii care au de predat deșeuri electrice sunt invitați să sune de luni până vineri – între orele 9.00-17.00 – la numărul gratuit 0800.444.800 sau la telefonul  0756 030 602 sau pot plasa o comandă de preluare pe formularul de comenzi online colecteaza.ro. De asemenea, sâmbătă, 6 iunie, între orele 09.00-16.00, deșeurile electrice vechi sau stricate pot fi predate direct la unul din punctele provizorii de colectare de mai jos:

–          cartier Porolissum – lângă PECO;

–          cartier Brădet – lângă Codiflor;

–          cartier Dumbrava – lângă Piaţă;

–          Centrul de Colectare DEEE Zalău- str.Fabricii nr. 30 B.

Firmele și instituțiile care doresc să caseze echipamentele electrice și electronice în conformitate cu legislația în vigoare ce vizează managementul deșeurilor, pot da comandă atât telefonic cât și online, pe colecteaza.ro. Pentru instituții și firme se oferă documentația necesară raportărilor fiscale și juridice.

Echipele operatorului local vă vor suna în maximum trei zile lucrătoare de la plasarea comenzii, pentru a stabili ziua și intervalul orar de ridicare a deșeurilor.

Important! Membrii echipajelor care ridică deșeurile de la domiciliu sau de la birouri operează în conformitate cu măsurile anti COVID-19: păstrează distanța minimă obligatorie față de deponenți, sunt echipați cu măști de protecție și mănuși, au mașinile dotate cu geluri și șervețele dezinfectante pe care le folosesc înainte și după fiecare preluare a unei comenzi. Cetățenii care vor preda deșeurile sunt rugați să poarte mască în momentul predării deșeurilor și al completarii taloanelor de participare la campanie.

Participi la Ziua Mediului, sărbătorești fără vechituri electrice și poți câștiga si un premiu special! Premiile puse la bătaie sunt 1 cuptor cu microunde Candy, 2 mașini de călcat Philips și 3 mixere de bucătărie Tristar! Tombola cu premii la care vom afla câștigătorii campaniei va avea loc în data de 16 iunie, la ora 10.00, la Centrul de Colectare din Str. Fabricii, nr. 30B.

Ce mai stai pe gânduri? Cere detalii la 0800.444.800 sau intră pe www.colecteaza.ro! Cu un singur apel reciclezi și te bucuri de premii! Sute de premii își așteaptă câștigătorii din toată țara!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.