Aparat pentru sterilizarea cărţilor împrumutate, achiziţionat de Biblioteca Judeţeană

Social

Toate cărţile împrumutate de Secţia pentru tineri şi adulţi din Zalău a Bibliotecii Judeţene Sălaj sunt sterilizate cu un aparat modern achiziţionat recent de instituţie, pentru înlăturarea virusurilor, bacteriilor, microorganismele şi chiar a prafului.

„Cărţile sunt dintotdeauna purtătoare de virusuri şi bacterii. Acum, când există şi ameninţarea COVID-19, ne-am gândit la siguranţa cititorilor şi angajaţilor şi am achiziţionat un sterilizator pentru cărţi. Dacă înainte aşteptam o săptămână pentru a fi siguri de dezinfectarea cărţilor împrumutate, acum ea se face într-un minut cu acest aparat. De aceea, îndemnul meu pentru public este să vină cu mai multă încredere la bibliotecă, pentru a împrumuta cărţi”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, managerul Bibliotecii Judeţene Sălaj, Florica Pop.

Potrivit acesteia, sterilizatorul este unul de ultimă generaţie şi a costat 35.000 de lei. Acesta elimină în mod eficient viruşii, bacteriile, microorganismele (paraziţi, acarieni, ciuperci, mucegaiuri) care se pot aşeza pe cărţi şi documente – atât pe coperţi, cât şi în interiorul acestora, înlăturând totodată şi particulele fine de praf.

Timpul recomandat pentru o operaţiune de dezinfectare este de un minut, iar în perioada de aşteptare clientul sau operatorul pot urmări pe ecranul aparatului clipuri video promoţionale, instructive, informative, etc.

Florica Pop a adăugat faptul că instituţia intenţionează să achiziţioneze încă două aparate, pentru Secţia de copii şi Sala de lectură, cu un preţ estimat de 25.000 de lei pentru o bucată. Cu cele trei aparate urmează a fi apoi sterilizat întreg fondul de carte al bibliotecii. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.