Primăria Municipiului Zalău continuă sterilizarea câinilor cu stăpân de pe raza municipiului Zalău, etapa III – 2020

Social

Prin HCL nr. 240 din 24.08.2017 a fost aprobată subvenționarea sterilizării câinilor de rasă comună, cu stăpân, de pe teritoriul Municipiului Zalău.

În acest sens, a fost încheiat un contract pentru sterilizarea câinilor ce aparțin rasei comune sau metișilor, care au stăpân pe teritoriul municipiului Zalău, cu societatea SC Complet Vet Pet SRL sediu în Zalău, str. Kossuth Lajos, nr. 49, în baza Legii 98/2016, pe o perioada de 1 an.

Orice persoană fizică sau juridică cu domiciliul/sediul sau reședința pe raza Municipiului Zalău, care deține unul sau mai mulți câini de rasă comună/metiși cipați și înregistrați conform Ordinului ANSVSA nr. 1/2014 pentru aprobarea Normelor privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân, pot beneficia de subvenționarea sterilizării, în limita sumei alocate anual și trimestrial.

Cererile se pot depune la Centrul de Relații cu Publicul din cadrul Primăriei Municipiului Zalău, Piața Iuliu Maniu, nr. 3, însoțite de carnetul de sănătate al câinelui/câinilor precum și o copie după actul de identitate sau certificatul de înregistrare fiscală al proprietarului, după caz.

În conformitate cu prevederile art. 13^2 din Legea 258/2013 este obligatorie sterilizarea câinilor cu stăpân aparținând rasei comune/metiși, iar nerespectarea acestei obligații constituie contravenție și se sancționează conform art. 14 alin. (1) lit. b) cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.