Proiectul privind reabilitarea și modernizarea Pieței Iuliu Maniu și a Pieței 1 Decembrie 1918, pietonizarea străzii Unirii și reabilitarea DJ 191C (străzile Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigrad și Cetății), în linie dreaptă

Social

Având în vedere că Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a admis ca fiind neeligibilă partea proiectului privind reabilitarea DJ 191C (străzile Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigrad și Cetății), pentru a nu pierde finanțarea întregului proiect, în urma ședinței extraordinare din 10 august 2020 a fost asumată finanțarea din bugetul local.

        Astfel,

1.   Proiectul privind reabilitarea și modernizarea Pieței Iuliu Maniu, a Pieței 1 Decembrie 1918 și pietonizarea străzii Unirii va fi finanțat din fonduri europene.

Acest proiect cuprinde modernizarea celor două piețe, amenajarea pasajului care face legătura între str. Unirii și Bulevardul Mihai Viteazul, crearea de legături pietonale între str. Unirii și Bulevardul Mihai Viteazul și amenajarea curții interioare dinspre str. Unirii de la Colegiul Național “Silvania”.

Prin intermediul acestei investiții vor fi plantați 71 de copaci, create 72 de locuri de parcare, amplasate rastele pentru biciclete cu 80 de locuri, montate 87 de coșuri de gunoi, amplasate 64 de bănci și va fi amenajată o suprafață verde 3641 mp,

2.   Proiectul privind reabilitarea DJ 191C (străzile Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigrad și Cetății) va fi finanțat din bugetul local.

Prin intermediul acestui proiect vor fi modernizate cele 5 străzi, lucrările constând în asfaltare, amenajare piste de biciclete, trotuare, amenajare ziduri de sprijin și reabilitarea canalizării pluviale. De asemenea, proiectul mai cuprinde amenajarea a 23 de stații de autobuz și asfaltarea intersecțiilor a 24 de străzi laterale. Investițiile realizate în cadrul acestui proiect cuprind reabilitarea a 11 km de stradă și amenajarea unei suprafețe de 3.191 mp de trotuar și pistă de biciclete.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.